Monday, April 13, 2015

Kun minun mies rakensi maailmankartan

Saatan ehkä olla hieman puolueellinen, mutta minulla on kyllä maailman paras mies! Olen jo kauan halunnut toteuttaa erään projektin ja kun aloimme mieheni kanssa seurustelemaan, tiesin että juuri hän on se kenen kanssa haluan toteuttaa tämän pitkäaikaisen haaveen. Ikvävä kyllä idea ei ole kokonaan minun oma... Ystäväni julkaisi blogissaan joskus muutama vuosi takaperin, kuinka hän miehensä kanssa hankki maailmankartan olohuoneen seinälleen ja aloittivat merkistemään nastoilla maita/kohteita, missä ovat käyneet. Koska matkustus on myös meille erittäin lähellä sydäntä, halusin aloittaa merkitsemisen yhdessä mieheni kanssa. Huomasin heti alkuun, että vaikka tarjolla on vaikka minkälaista maailmankarttaa, on värillistä, mustavalkoista, julisteita, puulle maalattua ja kehyksiä kaikista maailman materiaaleista, mutta minun makuuni kaikki isot tai isohkot kartat pyörivät siinä kahden-kolmensadan dollarin ympärillä. Apua! Kenellä nyt sellaisia rahoja on? Etsimme miehen kanssa kaikilta nettisivuilta ja aina kun miellyttävä löytyi tuli budjetti vastaan. Olin jo luovuttanut aikapäiviä sitten, kun eräänä päivänä olimme ystävien kanssa viettämässä ostoskeskus-päivää Potomac Mills:in Outlet Mall:lla ja käväisimme eräässä julistekaupassa - ihan vaan huvikseen. Ja voi sitä riemun määrää kun juuri se maailmankartta, minkä olisinkin halunnut istui yksinäisen näköisenä kaupassa. Koska julisteella oli hintaa verojen kanssa reilut 13 dollaria, lähti se kanssani kotiin.



Seuraavat viikot menikin sitten kehysten etsimisessä. Monta päivää istuimme molemmat omien tietokoneiden ääressä ja etsimme sopivia kehyksiä, mutta taas tuli eteen hinta ja vaikutti siltä että juliste olisi pakko laittaa lasin taakse, mikä ei taas palvelisi tarkoitustaan - nastoilla merkitseminen. Istuin ja ihailin julistetta lattialla ja olin varma ettei tästä tule yhtään mitään. Projekti kuolee kasaan ja juliste laitetaan varastoon muiden rojujen joukkoon. Kunnes eräänä päivänä sanoin miehelle, että nyt on mentävä rautakauppaan. Tapahtui mitä tapahtui, minä haluan julisteen seinälle! Kiertelimme rautakaupassa etsimässä inspiraatioita ja ideoita, mutta kävelimme ulos tyhjin käsin. Ajatus kuitenkin jäi muhimaan mieheni pään sisälle ja samalla kun hän kävi sormusostoksilla muutama viikko sitten, kävi hän tutkimassa eri kehysvaihtoehtoja ja juttelemassa ammattilaisten kanssa askartelukaupoissa. Idea oli valmis toteutettavaksi, enää tarvittiin työtila. Tila löytyikin sopivasti miehen isän takapihan ladosta, jonne juliste roudattiin seuraavaa työvaihetta varten. Ladosta löytyi kaikki tarvittavat työkalut ja yllätykseksi myös vanhaa puuta. Kolme päivää siihen meni, mutta nyt maailmankartta roikkuu onnellisesti olohuoneemme seinällä. Minun tehtävä oli kaikkein rankin tämän kolmen päivän aikana, kun mies rakensi kehyksiä: pitää lapset elossa samalla kun otin aurinkoa. Tehtävä oli helppo - aina kun ääni lakkasi, nostin päätä ja katsoin mikä oli hätänä :) No ei nyt sentään... Leikimme lasten kanssa takapihalla miehen työstäessä projektiamme ja nautimme aivan upeasta aurinkoisesta hellesäästä. Ei huono tehtävä minun makuun!


Kartta on aivan ihana ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! Taulu näyttää kuvassa todella pieneltä, mutta on isompi oikeassa elämässä. En ole pelkästään onnellinen uudesta taulusta, vaan myös siitä ettei ole mitään mitä mieheni tekisi vuokseni. Olen äärettömän onnekas ja onnellinen siitä miten miten ihana mies minulla on. En malta odottaa että voimme jonain päivänä mennä naimisiin ja aloittaa oikea elämä yhdessä. Edessä on vielä yksi korkeakoulututkinto ja paljon töitä ja säästämistä häitä varten ennen kun yhteiselo voi virallisesti alkaa. Ilman kovaa ikävää ja monia itkuja tämä ei tule tapahtumaan, mutta onneksi se on vain muutama vuosi koko loppuelämästämme. 



Haluankin kiittä vielä kerran kaikkia, jotka ovat meitä tukeneet, ilman perhettämme ja ystäviämme emme olisi selvinneet näinkään pitkälle. Maailmankartta olohuoneemme seinällä ei pelkästään symbolisoi matkakohteita, missä olemme käyneet ennen yhteistä elämäämme vaan myös sitä kuinka maailma on pienentynyt yhteisen elämämme myötä. Välimatkat saattaa vaikuttaa pitkiltä, muttei tunnu siltä. Haluamme sivistää itseämme ja kokea uusia seikkailuja yhdessä uusissa kulttuureissa. Olen äärettömän onnellinen siitä, kuinka ennakkoluuloton mieheni on ja siitä kuinka molemmilla on halu nähdä maailmaa. 

Ostimme nastoja paljon, koska maailma on täynnä kohteita, jossa haluamme käydä. Eilen illalla merkitsimme karttaan kohteita, missä ollaan käyty yhdessä ja erikseen. Aasia näyttää erittäin tyhjältä ja toivottavasti pääsemmekin sinne päin maailmaa muuttamaan joku päivä. Eikä tuo Etelä-Amerikka tai Afrikakaan mikään huono vaihtoehto ole!

Hyvää alkavaa viikkoa!
Camilla

Translate: I might be biased but by fiance is the best fiance ever! We couldn't find a world map online in a reasonable price range so he decided to build a frame for a poster we found in a poster store at Potomac Mills Mall. He "reclaimed" the wood for the frame from his dad's barn and but it all together in three days while we were in Louisiana for the weekend. We are both so happy how it turned out! I absolutely love it! Last night we pinned all the places we've been together and separately. We bought a lot of pins for the future - hoping to do a lot of travelling!

No comments:

Post a Comment