Thursday, February 19, 2015

Mardi Gras


Nyt kun Mardi Gras on ohi on kai vihdoinkin aika kirjoittaa siitä miksi oikeastaan tänne eteläiseen Louisianaan matkasimme. New Orleansin alue muuttuu karnevaaliksi kolme viikkoa ennen Mardi Gras:ia, eli laskiaistiistaita. Laskiaistiistai (eli rasvatiistai) on viimeinen päivä ennen paastoa ja alun perin katolisissa maissa rasvatiistai oli päivä jolloin syödään (ja juodaan) masut täyteen ennen paastoa. New Orleansin alueella Mardi Gras:ia vietetään kolme viikkoa, jolloin jokaisessa kaupungissa alueella on paraateja päivittäin. Katsoin ohjelmaa lehdestä ja paraateja on ihan joka ikinen päivä jossain kaupungissa kolmen viikon ajan. Houmassa lapsilla on viikko lomaa koulusta tämän viikon, laskiaistiistai on vapaapäivä kaikissa yrityksissä alueella ja jopa ravintolat pistävät ovet kiinni jonain päivinä täällä. Toisin sanoen, Mardi Gras juhla on vappu potenssiin kymmenen :) 



Paraatit on se juttu, miksi New Orleansiin tullaan kaukaakin. Aluksi ajattelin että paraatialueet olisi täynnä ihmisiä, jotka on todella humalassa ja olin todella huolissani miten pärjätään pienten lasten kanssa. Mutta amerikkalaiset todella osaa juhlia olematta tuhannen päissään. Monella oli olutpullo kädessä, mutta kukaan ei ollut humalassa (ainakaan silmiinpistävästi) eikä mitään rähinää näkynyt. Mutta nyt tarvii muistaa että olimme Houmassa, eikä New Orleansissa. Houman paraatit on lapsiystävällisiä eikä meidän tarvinnut pelätä lasten turvallisuuden puolesta. 



Paraatiin osallistuvat heittävät katsojille helmiä, leluja, makeisia ja kaikkea muuta roinaa. Lapset saivat viikonlopun aikana säkeittäin tavaroita ja minäkin sain muutamat helmet. Sunnuntaina oli tosi kiva paraati kun minun ystävät Teksasista tulivat meitä tapaamaan ja saatiin viettää kaunis lämmin päivä ystävien seurassa. 




Nautin todella paljon karnevaalista ja oli kiva auttaa lapsia ottaa kiinni tavaroita, mitä meille heitettiin. Ja kiva kun paraateja on joka päivä kolmen viikon ajan, niin voi valita sään ja aikataulujen mukaan mihin mennä. Nyt vasta ymmärrän mistä mies on puhunut viimeisen vuoden päivät. Mardi Gras on ollut puheenaiheena vähintään kerran viikossa ja nyt ymmärrän että se todella on vuoden kohokohta. En kirjoittanut ruokailusta mitään tähän postaukseen. Koen ruokailun olleen sen verran isossa osassa tätä viikkoa että se ansaitsee oman postauksen :)

Camilla

Translate: We experienced three Mardi Gras parades this weekend. I really enjoyed everything - catching beads and dancing. I was supposed to hashtag "I didn't earn these beads", but I figured everybody would get that from the pictures :D I'm glad we didn't go to New Orleans parades. Otherwise I would have actually had to do something to earn beads... Anyway, I enjoyed everything and can't wait to be back next year!



No comments:

Post a Comment