Wednesday, January 21, 2015

Helsingfors, Finland


Luonnontieteellisestä museosta löytyy kaikkea maan ja taivaan välillä. Mielenkiintoisimmat minun mielestä oli ehdottomasti tulivuoren purkaukset ja kuinka hyvin purkaukset oli selitetty - jopa niin että ei-natiivi ymmärsi mistä on kyse. Toisin kuin muissa museoissa, missä minä olen käynyt, mihinkään ei saa koskea. Noh, täällä sai koskea ja tunnustella miltä eri kivet tuntuu, mikä kuulostaa ehkä vähän kuivalta, mutta oli todella mielenkiintoista nähdä miltä kallio näyttää ja tuntuu eri maissa. Museosta löytyi kaksi suomalaista kallionlohkaretta. Tunnistin suomalaisen kiven jo kaukaa, mutta kuinka noloo museolta ilmottaa Helsingfors, Finland alkuperäksi? Selkeesti on museon työntekijällä ollut vääränkielinen kartta kädessään... Tai näin suomenruotsalaisen perspektiivistä: jätte bra! 

Toinen kallionlohkare näytti vaan tosi hauskalta ja satuin katsomaan alkuperää: Virvik, Finland. Missä ihmeessä sellainen sijaitsee? Selkeesti Kehä 3:sen ulkopuolella, kun en moisesta ole kuullutkaan. Onneksi Google osasi kertoa, en olisi itse ikinä arvannut. 


Ikävä kyllä juuri näihin kiviin ei saanut koskea, mutta hassun näköisiä möhkäleitä olivat. 
Meillä on täällä sumuinen keli (tai no, meidän asunnon ikkunasta näkyy melkeinpä aina vaan pilviä), joka tarkoittaa että suuntaan ostoskeskukseen, enkä ulos lenkille. 
On tää kotivaimona oleminen rankkaa... :) 

Camilla

Translate: We found some funny looking rocks at the Natural History Museum with funny origins :)


No comments:

Post a Comment